lymfmaSSAGE & mix massage

Massagen riktar sig till kvinnor och för att boka kan du antingen fylla i vårt kontaktformulär här på hemsidan eller ringa oss direkt.

Vid uteblivet besök faktureras hela kostnaden.  Vid 12 timmars avbokning fakureras 50% av kostnaden. 

Lymfsystemet bekämpar infektioner och har något som kallas för noder som är som ett slags filter/reningssystem för kroppen. Kvinnokroppen har fler noder än män speciellt runt brösten, armhålor och underlivet. Det finns 500-1000 noder i våra kroppar. Fungerar inte lymfsystemet som det ska riskerar vätska och slaggprodukter att stanna kvar i bindväven som växer till sig som även reagerar med inflammationer.

Lymfmassage samt ansiktsmassage
(Gua Sha- massage använder serum från HOHDE Finland och ansiktsolja från Susanna Edin serie) stimulerar blodcirkulationen, släpper spänningar i ansiktet, stressreducerande, minska svullnad i ansikte och runt ögonen, gör slapp hud mer fast, vackrare kontur i käk och kindlinjen).

Kollagen är ett protein som minskar med åldern och det binder ihop våra blodkärlsväggar. De masserande rörelserna hjälper till att stimulera kollagenet i huden.

Syftet med massagen är att stimulera lymfflödet och utförs med lugna rörelser i ett lugn tempo i riktning mot lymfnoderna som varvas med djupare grepp där det finns ett behov. Jag använder Young Living Massageolja. Lymfmassage är en naturlig utrensningsprocess, vätska där slaggprodukter slussas ut från lymfsystemet.

 

Inframadrass helkropp med turmalin och jade-stenar
Du ligger på en värmemadrass med Turmalin och Jade som ökar blodcirkulationen, lindrar inflammation, stela leder och muskelsmärta, avslappnande, lindrar stress och ger en välbefinnande känsla, understödjer att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen, infravärmen djupt in i muskler, leder och vävnad.

 

Behandling efter plastikoperationer

När man gjort en plastikoperation tex bukplastik så kan smärtan och svullnaden avta snabbare och läkningsprocessen kan påskyndas om du efter operation tar Lymfmassage. Smärta och svullnad kan avta snabbare och läkningsprocessen påskyndas. När man genomgår en plastikoperation stramas också bukväggen upp. En stadig bukvägg minskar risken för besvär som exempelvis ryggvärk. Lymfflödet hjälper kroppen att läka. Lymfsystemet suger åt sig både överskottsvätska och inflammationsämnen. Både innan operation och efter. 

så lösa upp stopp och fibroser. Vi ska kunna föra bort lika mycket vätska som vi konsumerar. Hjärtat har en egen pump men lymfan har ingen pump.

 

Koppning
Vill du även ha koppning? Det bestämmer du själv. Detta är en metod som används för att lindra smärta, inflammationer och spänningar. Genom att trycka på huden med koppor mot huden bildas ett vacuum som ökar blodgenomströmningen i bindväv, muskler och under hud och ger en kraftig blodgenomströmning. Behandlingens är bra för dig som har långvariga muskelspänningar, muskelknutor, triggerpunkter och celluliter. Om du har hjärtproblem, diabetes, graviditet, vid blodförtunnande läkemedel eller om kunden haft en stroke ska du undvika koppning.

 

Priser

Lymf, Klassisk, Mix

60 min 800:-    Pensionärer/studerande 700:-

90 min 1200:-  Pensionärer/studerande 1000:- 

Omdöme efter Lymfmassage

Har fått Lymfmassage som behandlingsform av Anette. Massagen är både läkande, förebyggande och lugnande och utförs med olja direkt på huden. Lymfan bearbetas genom strykningar så att blodcirkulationen ökar och spänningar löses upp. En massagebehandling som har många positiva effekter: den lindrar stress, förebygger spänningar stärker immunförsvaret och har en lugnande effekt.  

Catherine Glöckner Specialpedagog - 27/07/2022

Omdöme efter mix massage (Klassisk och lymfmassage)

Väldigt skönt och avslappnande med ett tryck som gick ner i musklerna. Varma händer med bra rytm och tempo. Jag kände mig avslappnad långt efteråt.

Mona Bergman (coachar och utbildar i Metakommunikation och har flerårig erfarenhet som HR-chef) - 21/11/2022